Ga naar inhoud

Koersen in Frankrijk


Mich

Aanbevolen berichten

Paar weken terug nog koers gereden op Ledenon in Zuid Frankrijk. Fantastisch circuit, een van m’n favorieten. 
Weekend begon lekker met snelle tijden op ouwe banden en we draaiden goed mee vooraan in ons klasse. Toch was ik er niet helemaal gerust in want in dit kampioenschap (ROSCAR) rijden ze verplicht met Pirellis. En die gaan nogal rap achteruit qua slijtage en geven minder laterale grip als de kont licht wordt (bvb insturen op de rem in korte bochten). 

 

Koers begint goed we qualificeren p3 in ons klasse en ergens p8 algemeen. Met de start gaan we door naar p7 en p2 in klasse. Na 20min koers heb ik wat onderstuur in een snelle linkse en moet 50m door de grindbak. Verliezen een plaats en na 2 ronden merk ik nog steeds dat de wagen ni 100% ligt en kan de aansluiting ni houden. Tegelijk gaan ook de alarmen van t water af op de dash en moet opgeven. Blijkbaar stond er ne kegel in die grindbak en die had de radiateur stukgemaakt. 
 

In de namiddag was er nog een 2de race. Met de opgave beslissen we om dees koers op dezelfde banden als race1 te proberen. Het bleek een verkeerde beslissing. Na 15 min beginnen de banden achteruit te gaan en wanneer ik t stuur overneem op t halfuur is er geen grip meer. We eindigen ergens p12 algemeen en p5 in klasse. Zero fun gehad aan dees koers 😊😉

Achteraf is er in de paddock veel kritiek gekomen op de Pirellis. En niet onterecht. Het is gewoon onmogelijk om op deze banden een qualif + 2 koersen van 60min te rijden. Iets wat op de Michelins perfect lukt, je hebt zelfs nog gomme over om de volgende race uw trainingen mee te rijden. 
 

Soit, gelukkig was het een top weekend naast de piste en was er ne goeie fotograaf aanwezig die leuk materiaal heeft opgeleverd. 
Maar op Pirellis zien ze mij toch ni meer terug 😆😊

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook al is het resultaat misschien niet zo top en de ervaring met de banden maar ik zou nog altijd wreed content zijn om met zo'n auto een koers te mogen rijden :)

Maar altijd leuk om allemaal te lezen Mich! Fijn dat je het allemaal doet en dat de resultaten er meestal wel mogen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bwah… tuurlijk zijn we altijd blij om met die auto te kunnen rijden. Maar het kost wel centen he en als je dan door kloterubber niet echt krijgt wat je zou verwachten is dat wel zuur en niet echt fijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...
16 uren geleden, Lotuzzz zei:

Zalig! Schone livery ook

Ik vond die van vorig jaar wel mooier maar soit 😅

Is de ex Ayhancan Guven van bij Almeras Carrera Cup France. Daarmee is hij in 2020 kampioen geworden. De bordeauxrode basiskleuren zaten op de auto en het team wil dat zo houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

https://www.dropbox.com/s/pg58zs9qmrmqy86/220610_073843_00019_.mp4?dl=0 
 

voor de liefhebbers: herstart na de SC, effe forward naar minuut 10 tot einde koers staat erop. 👍

mijn banden en remmen waren goed opgewarmd, van de tegenstander iets minder. 
Mooie strijd met onze 991’s om p3, correct en fair, en 2 992’s die kwamen arbitteren. 

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid