Ga naar inhoud

Kalasjnikov


Gast Dirk75

Aanbevolen berichten

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180823_03679461

Kalasjnikov, de Russische wapenproducent, diversifieert verder en gaat nu ook elektrische auto’s maken. Tesla krijgt er een stevige concurrent bij.

Op een militaire beurs in Rusland heeft Kalasjnikov vriend en vijand verrast. Het bedrijf was vooral bekend als wapenproducent. Met de legendarische AK-47 als paradepaardje. Maar nu zijn ze daar plots met… een wagen. Een elektrische wagen.

Lichtblauw van kleur, met een retrolook en CV-1 genaamd. Dat is het Russische antwoord op de Amerikaans Tesla. ‘We hebben onze eigen elektrische auto ontwikkeld, gebaseerd op technieken die we zelf hebben ontwikkeld. Die technieken stellen ons in staat de concurrentie aan te gaan met andere bouwers van elektrische wagens, zoals Tesla. De internationale marktleiders hebben ons geïnspireerd maar we hebben ons eigen model ontwikkeld’, laat Kalasjnikov in een mededeling weten.

Er werd niet bij gezegd wanneer de wagen juist in productie gaat en hoeveel hij gaat kosten.

Lang in moeilijkheden

Kalasjnikov was lang een Russisch staatsbedrijf in moeilijkheden. Sinds de privatisering gaat het weer beter. Vooral dankzij staatsopdrachten.

Het bedrijf is getroffen door de internationale straffen tegen Rusland na de invasie in de Krim. Het mag geen wapens meer uitvoeren. Daarom diversifieert het. Kalasjnikov maakt nu al paraplu’s, kledij en gsm-hoesjes. En straks dus ook elektrische wagens.

33cd3abc-a6f9-11e8-9eda-5d52e4b949a5_web

aangepast door Dirk75
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid