Ga naar inhoud

AUDI E-TRON GT


kefkie

Aanbevolen berichten

Vanaf het eerste streepje informatie omtrent Audi's eerste elektrische auto, de e-tron, was het duidelijk dat er snel een hele familie van elektrowagens zou volgen bij het merk. Op het autosalon van Los Angeles zal het merk alvast de e-tron GT Concept tonen. De voorbode van een elektrische vierdeurscoupé. De A5 Sportback op elektropeut, zeg maar.

Ja, er wringt wat aan de naamgeving van Audi's elektrische modellen... maar bij uitbreiding kan je dat over de gehele motoren-line-up van het merk zeggen. De eerste elektrische auto van het merk is een SUV en heet e-tron, het tweede model is een vierdeurscoupé (eigenlijk een vijfdeurshatchback) en gaat door het leven als: e-tron GT! Zelfs voor Audi is dat wat van de pot gerukt.

Nu goed, die e-tron GT, een soort van A5 Sportback met een elektrische aandrijving zeg maar. In 2020 moet 'ie op de markt komen met een theoretische range van zo'n 400 kilometer en een sprint naar de honderd die sneller af te leggen moet zijn dan bij de e-tron SUV. Onder de 5,5 tellen dus. Vier plaatjes stuurt Audi nu al de wereld in, tijdens het autosalon van LA krijgen we alle informatie van het merk met de vier ringen.

 

bron: https://autofans.be/nieuws/officieel/42580-audi-toont-e-tron-gt-concept

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 minuten geleden, kefkie zei:

Excuses!

 

Ik wist niet dat wooter het over andere EV's wilde hebben :P 

Hij heeft z'n momenten 😄 

Zal deze dan sluiten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid