Jump to content
Sign in to follow this  
korneeldebruyn

9 uur van Kyalami

Recommended Posts

korneeldebruyn    376
korneeldebruyn

Iemand de 9 uren van Kyalami aan het volgen? De laatste race van het intercontinentaal GT3 Kampioenschap.

Estre weer ongelofelijk hard aan het trappen Laurens Vanthoor mooi derde.

f75653d9ab5542e937cc5de8d9f5add5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
korneeldebruyn    376
korneeldebruyn

Wel heel sneu voor Marciello, Buhk en Engel. Kans op winst van het kampioenschap al voorbij na een halve ronde...

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Swede    3,229
The Swede

Had misschien toch met mijn vrouw moeten meegaan. Had kunnen gaan kijken

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • #166
   By #166
   toch wel een fantastisch circuit ... http://www.bathurst12hour.com.au/streams-tv/international-streaming/
  • Lotuzzz
   By Lotuzzz
   tv.audi.com/
   Het weer is de moeite :grin:
  • Jokke_vlo
   By Jokke_vlo
   Er was wel een topic Belcar 2017, maar het lijkt me beter een algemeen draadje te maken....... bij deze dus. 
   En we starten met onze test van donderdag. Uitgenodigd om deze eens te gaan rijden...........
   Een 2017 evo2
   V10 - 620pk 😍 die je helemaal mag loslaten. 
   Ik ga wel een steentje onder het gaspedaal leggen want met deze een tikje placeren kost u een Megane RS  
    
    


  • Germinal
   By Germinal
   De situatie : Je wordt wat ouder en je heb jezelf een mooie auto gekocht ( panamera hybrid ) en je komt tot de vaststelling dat je eigenlijk nooit dat vermogen kan aanspreken.
    
   Je gaat eens op circuit met die panamera en je merkt direct.. dit weegt veel te veel...
    
   Je vond dat circuit rijden wel leuk, je wil het met een lichtere wagen doen maar je wil geen 1000-3000 euro betalen voor een dag circuit ( huur GT3 bvb)
    
   Je hebt ook niet het vermogen van BMWMB
    
   Dus panamera zou eruit gaan.. vermoed dat ik daar nog 100 knollen voor kan vangen en er komt een Astra break als familiewagen in de plaats. 90pk is genoeg in dagelijks verkeer!
    
   Je gaat op zoek naar iets om op circuit te rijden :
    
   Dan kom ik bij een cayman GT4, 911 GT3 maar je wil er ook nog op de weg mee rijden.. die BIV en taks van die wagens wil ik niet betalen dus dan kom ik bij een cayman S of een basis 911..
    
   Welke van de 2 zouden jullie nemen? Moet ik misschien elders kijken ? Andere merken ?
    
    
    
    
  • dragonfly
   By dragonfly
   Als trouwe klant bij bandencentrale Mortier werd ik uitgenodigd voor hun Driving Experience op Spa-Francorchamps. En vermits ik nog iemand mocht meebrengen is dat @@msxx geworden. Afspraak was aan het kartingcircuit waar we opgedeeld werden in 2 groepen van 9 personen. Er stonden 4 activiteiten op het programma:
    

    
   1) infosessie over Michelin, het verplichte verkoopspraatje die we uiteraard aandachtig gevolgd hebben
    
   2) RACB simulator rally. Die was een beetje kapot waardoor iedereen meteen crashte. Ik ben zelf nog het verst geraakt maar er was duidelijk iets mis mee dus niet iedereen heeft dit gedaan.
    
   3) karting met Sodi huurtkarts. Eerst 10 minuten training en daarna volgde er een wedstrijd van 20 minuten. Ik dacht dat we gingen startten op basis van de beste rondetijd maar met het was dus random. Ik stond ergens 10de en een local die ons vervoegd had met zijn 65kg stond voor me en reed gewoon bij de start al naar plaats 1. Ik kwam als 4de door bocht 1 en de 2de local kon ik al snel inhalen. Dan zat er dus een leuke strijd aan te komen met msxx die als 3de gestart was en daar nog reed. Maar hij heeft zichzelf bij een gele vlag situatie rond gezet dus ik bleef alleen achter. Die eerste was veel te snel dusja 20minuten alleen gereden en heel leuk was dat niet met al die rijdende chicanes op de baan. Ik heb nog even getwijfeld om me te laten afzakken tot msxx maarja koers is koers hé
    
   Alleen was het dus geen wedstrijd maar was het op basis van je beste rondetijd, dat mochten ze dan wel vooraf eens zeggen want ik heb m'n broek er een beetje aangeveegd. Msxx heeft dus gewonnen en ik was pas 2de
    

    
   4) de auto's en het moment waarvoor we gekomen waren. Per 3 kon je telkens 3 ronden rijden met een auto met een instructeur naast je. Volgorde was voor iedereen anders maar voor msxx & mezelf was dit het.
    
   - Peugeot RCZ op Michelin PSS
   Rijdt echt een pak beter dan ik had durven dromen. Vrij stevig chassis waardoor de auto in balans is en weinig schuift. En het was mijn eerste keer op Spa dus doet wel iets als je de raidillon mag oprijden. De eerste ronde hielp hij overal wat sturen en ze hadden ook kegeltjes gezet om je te helpen met de ideale rijlijn. Kerel vroeg als ik veel karting reed omdat het vrij goed ging en zat dan gewoon te sms'en naast me en af en toe te zeggen dat ik daar de volgende keer niet meer moet remmen hoor.
    
   - Porsche Cayman S op versleten Michelin PS3
   Ik had al met de gewone gereden en dat vond ik maar niets. De "S" is duidelijk een pak sneller en je beleeft het veel meer. Snelheidsverschil met de Pug'jes is enorm dus die 2 andere had ik al snel ingehaald. Maar het chassis van Cayman voelt een pak softer aan waardoor de auto meer glijdt. En door zijn lichte neus moest je echt al remmend de bocht ingaan. Was dus wel goed dat het met een instructeur was want dan leer je sneller bij wat goed is en wat niet. Ik heb de Raidillon dan eens volgas willen nemen maar dat ging dus niet waarna de ESP ingreep en de instructeur doodleuk zei dat hij me express in de fout had laten gaan (heeft msxx dat blijkbaar ook laten doen) om aan te tonen wat er verkeerd kan gaan.
    

    
   - Peugeot 208 GTI
   Was met een piloot die Audi Blancpain rijdt en zich duidelijk verveelde. Vroeg na 4 bochten als ik al veel circuitervaring had waarop ik zei neen en dan vroeg hij als ik karting deed. Ik zei van ja en dat dit toch iets anders is waarop hij zei dat het toch vrij goed ging. Na al die tijd gaan ze idd wel snel doorhebben als iemand iets van lijnen snapt of niet. De 208 was zoals ze al zeiden heel onrustig maar je kan er ook wel hard meegaan. Bij het aanremmen moet je wel wakker zijn want hij is zeer onstabiel.
    
   Al bij al was ik toch vrij onder de indruk van de Cayman S in vergelijking met zo'n Peugeot en ik heb me super geamuseerd. Het klinkt misschien belachelijk maar op Spa rondjes rijden is wel een droom die uitkomt en zo'n kans zal ik wel niet meteen opnieuw krijgen.
    
   De opmerkingen van de instructeurs waren positief maar ik kan uiteraard nog HEEL veel leren.
   Vooral opmerkingen gerelateerd door de rijstijl van 2-takt karting dus is wel interessant om tips te krijgen van gasten met ervaring.
    
   - dichter bij de apex rijden, precies gezichtsbedrog van mezelf want ik dacht dat ik al dicht zat maar was dus nog niet dicht genoeg. In een kart zie je natuurlijk je wielen maar bij een auto voelt dat op circuit toch iets anders aan
   - ik moet zachter aan m'n stuur draaien bij het insturen om de auto in balans te houden. Met de karting is dat keihard remmen en stuur overgooien zodat de binnenkant lift, met een auto is dat niet nodig
   - iets langer wachten met op het gas te gaan
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms & Conditions