Ga naar inhoud

Sono Motors


Polygoon

Aanbevolen berichten

Quote

Sono Motors, het bedrijf achter een met zonnepanelen beklede auto, haalt 53 miljoen euro vers geld op. Maar het is niet zeker of het daarmee de productie in 2021 kan starten.

In de omslag van de autosector naar schonere wagens zijn er enkele projecten die in het oog springen. Zo is er het Nederlandse bedrijf Lightyear dat vorig jaar een gezinswagen met zonnepanelen lanceerde, met een Belg als ontwerper. Lightyear hoopt volgend jaar zijn eerste wagen, de Lightyear One, op de markt te kunnen brengen.

De Nederlandse onderneming krijgt met het Duitse Sono Motors echter af te rekenen met concurrentie. Sono ontwikkelde een elektrische wagen met een autonomie van 225 kilometer. De stroom komt deels van het stopcontact, maar via de zonnepanelen waarmee het voertuig bekleed is, kan 34 kilometer gratis 'getankt' worden. 

Moeilijk

Alleen heeft Sono het moeilijk financieel te overleven. Gesprekken met potentiële investeerders liepen vorig jaar spaak. Een aantal financiers vroeg het bedrijf zelfs er de stekker uit te trekken omdat het te veel geld zou kosten om de voertuigen te produceren, liet Sono Motors eind vorig jaar weten.

Saab

Daarmee kan de in München gevestigde firma een stap verder. Maar er is allicht nog meer geld nodig om de productie te starten. Sono wil 260.000 wagens bouwen over een periode van acht jaar in de vroegere Saab-fabriek in Zweden. Er zijn al 13.000 reservaties. Maar de verwachte productiestart is voor september 2021, tegen 2019 in de oorspronkelijke plannen. Het zijn ook de believers van het eerste uur die het meeste geld bij elkaar brachten: zij die een wagen reserveerden, leverden 75 procent van de 53 miljoen euro.

9&width=640&u=1579613268000

Afbeeldingsresultaat voor sono motors

https://sonomotors.com/en/sion/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid