Ga naar inhoud

Triton Model H


Speedhunter

Aanbevolen berichten

XtU2B8g.png

 

Met zowat 600 km op de teller is de Tesla Model S met 100 kWh batterijpakket vandaag zowat het beste dat je kan krijgen qua autonomie bij de elektrische wagens. Nog niet genoeg? Wat als je dat rijbereik zowat kan verdubbelen?

Dat is alvast het plan van Triton, een bedrijf dat vooral naam maakte in de sector van de zonne-energie. Het plan om het rijbereik te verdubbelen is alvast heel simpel: verdubbel de accugrootte. De Model H, het eerste wapenfeit van Triton op de automarkt, wordt dus een elektrische SUV met maar liefst 200 kWh aan batterijen.

Voorts krijgt de typisch Amerikaans gestylede SUV (denk Cadillac Escalade, Hummer, Lincoln Navigator) vier elektromotoren, één op elk wiel, en een systeemvermogen van 1.500 pk! Genoeg om het zwaargewicht binnen 2,9 seconden naar de 100 te slingeren, even snel als een Lamborghini Aventador SVJ.

First edition al uitverkocht

Voorts is de Model H één en al ruimte en luxe, met voldoende plaats voor 8 personen plus bagage. Aan de renderafbeelding in dit artikel kan je afleiden dat het project nog in zijn kinderschoenen staat, maar Triton maakt zich sterk dat het in 2022 zijn eerste modellen aan de man kan brengen. Meer nog: deze First Editions zijn allemaal al gereserveerd. Hoeveel deze mastodont uiteindelijk zal kosten weten noch wij, noch de kopers op dit moment …

https://fangio.be/opzij-tesla-triton-belooft-luxe-suv-met-1-100-km-rijbereik-en-1-500-pk/

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, ex-Mooseman zei:

Triton,  dat ziet er meer uit als Tienton

Een Escalade weegt 2.7 ton. Een batterijpak van 100 kW 600 kilo. Pakt dat ze wel gebruik maken van lichte materialen, dan gok ik dat ze op een 300 kilo meer zullen aftikken dan een Escalade. Tri ton rond dus. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Op 24/4/2020 om 16:18, The Swede zei:

Zo een beest bouwen is vast ecologisch.

en dan in de leasing en na 5 jaar wilt niemand dat nog terwijl een benzine of diesel VW of Mercedes na 3e hand in oost europa zelfs nog naar afrika kan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid