Ga naar inhoud

Fiat in zee met Mazda


Parsifal

Aanbevolen berichten

Alfa spider op MX-5 basis :inlove: :inlove:

http://www.autointernationaal.nl/artikel.php?id=21378&n=0

Mazda gaat op strategisch niveau samenwerken met Fiat. Er zijn concrete plannen om op basis van de volgende generatie MX-5 een roadster onder Alfa Romeo label op de markt te brengen. De productie, die in Japan zal plaatsvinden, moet in 2015 starten.

Mazda verkeert in zwaar weer, onder meer nadat haar voormalige moeder Ford haar buiten de familieonderneming schopte. Als de samenwerking met Fiat voor wat betreft de productie van bovengenoemde sportwagen goed verloopt, kan er ook op andere fronten zaken gedaan worden. Bijvoorbeeld in China, waar Fiat nu zwak vertegenwoordigd is of in de VS waar het marktaandeel van Mazda onder druk staat. Niet uitgesloten moet worden dat een volgende generatie Mazda2 binnen de eurozone, bijvoorbeeld in de Poolse Fiat fabriek, gebouwd gaat worden.

De krachtenbundeling tussen Mazda en Alfa Romeo op het gebied van roadsters lijkt fatale gevolgen te hebben voor de door de Italianen zelf ontwikkelde sportwagen 4C. Dit ontwerp (dat vanwege het ontbreken van schaalvoordelen duur is om te bouwen) verdwijnt vermoedelijk dan ook in de prullenmand. Mazda krijgt dankzij de productie van de Alfa Romeo variant van de roadster een beter prijswapen in handen in strijd met de Subaru BRZ en de Toyota GT86. Bang voor kannibalisatie van de eigen verkopen van de MX-5 is Mazda niet omdat de Alfa Romeo Spider (zo gaat het model voor 99,9 procent zeker heten) een eigen carrosseriedesign krijgt plus geleverd zal worden met eigen MultiAir motoren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid