Ga naar inhoud

39ste Antwerp Classic salon


TCT

Aanbevolen berichten

Als Antwerpenaar en oldtimerliefhebber ben ik zeer blij met het Antwerp Classic Salon. Het salon is een gekende en vaste waarde op de Europese kalender en laat mensen vanuit alle uithoeken van Europa naar Antwerpen afzakken. Antwerp Classic Salon is dit jaar aan zijn 39ste editie toe en het thema van dit jaar is “Belgian racing victories” .

Belgie is een klein land, maar groots op gebied van autosport met een rijke geschiedenis, met het Ecurie Belge, later omgedoopt tot Ecurie Francorchamps  als roemruchte mijlpaal. Johnny Claes, Paul Frère, Jacques Swaters, Roger Laurent en André Pilette zorgde voor de successen van dit team.

Maar onze meest legendarische Belgische piloot is zonder twijfel Jacky Ickx. Hij won 6 maal de 24 uren van Le Mans, naast talrijke Formule 1-wedstrijden en diverse uithoudingsraces. Ook in de woestijnrally Paris-Dakar was hij meer dan succesvol.

Op het  Antwerp Classic Salon staan dit jaar een 20-tal exclusieve toerwagens en sportprototypes uit de roemrijke Belgische autosportgeschiedenis. Met als topper vandaag de ’69 Ford Escort MK1 van Yvette Fontaine, die er in levende lijve naast stond om haar verhaal te vertellen aan iedereen die het wou horen.

Verder is het salon traditiegetrouw voor de clubs en de handelaars.  Het aanbod van internationale classic- en oldtimerhandelaars en gespecialiseerde restauratiebedrijven op het salon is steeds bijzonder rijkelijk en exclusief. Op 12.000 m2 worden meer dan  400 automobielen te koop aangeboden, waarvan vele ongetwijfeld van eigenaar zullen veranderen. Het salon staat sinds jaar en dag bekend als hét inkoopeldorado voor bezitters van oldtimers en classics cars die op zoek zijn naar onderdelen voor de meest uiteenlopende automobielmerken. Zij beschikken over stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, accessoires, interieurdelen, onderhoudsproducten, schaarse vakliteratuur, nostalgische automobilia, miniaturen, curiosa en kunstobjecten met als thema oldtimer en classic cars en nog veel meer.

Bij de clubs zijn talrijke merken vertegenwoordigd, maar voor Opel Klassiek sprongen de twee Opelclubs natuurlijk in het oog. De Opel Veteran Club was er vertegenwoordigd met een Opel Kadett C GT/E en een tweedeurs Opel Commodore A sedan.  Vlak daarnaast stond de Belgian Opel GT Club, die er stonden met een prachtige Opel GT van de eerste eigenaars. De eigenaars hebben deze wagen van 1969 en hebben deze steeds op en top onderhouden. De eigenaars zelf, Roger en Greta, een bejaard koppel zaten trouwens fier en vol trots op de stand aanwezig.

Op zondag 6 maart omstreeks 12 uur zullen ook prijzen uitgedeeld worden, de drie mooiste en origineelste clubs worden in de bloemetjes gezet. Een vakkundige jury van Belgische en Nederlandse experts op het vlak van klassieke auto’s zal ook de drie mooiste wagens selecteren in drie leeftijdscategorieën, van 1885 tot en met 1955, van 1956 tot en met 1975 en  van 1976 tot en met 1990. Daarenboven kiezen zij ook - over alle bouwjaren heen - "The Best Car of Show".

Het Antwerp Classic Salon is een beurs waar iedereen aan zijn trekken komt. Je kunt je er genieten van het onhaalbare maar ook van wat je wél kunt kopen.

www.opelklassiek.be

Foto's vindt je hier,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stonden er ook 911 cabrio's? :)

Ik ga alleszins morgen in de voormiddag kijken.

Ja die stonden er ook, geen idee meer hoeveel.

Er is daar zoveel te zien... [emoji1]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zondag nog?

aanwezig, wss "vroeg"

Morgan België staat er ook, 'k zal daar wel wat langer blijven hangen als elders

bij Albion Motors staat een lichte 911R-kloon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat ik ook eens ga neuzen, heb anders toch geen fuck te doen en er staat ogenschijnlijk wel wat moois :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kwam juist iemand tegen in zaal 1 die je kende.

Wou niet storen :oops:

In mijn vrije tijd mag je mij steeds storen. ;-)
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze middag geweest, goede beurs geweest voor ons. Was er deze middag 15 minuten en heb onze Testarossa verkocht. Volgend jaar gaan we wel in hal 4 staan, nu stonden we wat verloren tussen de modelauto's en andere rommel… 

Link naar reactie
Delen op andere sites

spijtig dat ik door omstandigheden niet ben kunnen gaan, want het is achter men hoek. Maar de foto's maken al veel goed :)

stonden vele juweeltjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben we veel touche op gehad, ik vermoed dat die deze week zal volgen...

Spoiler eraf, en wat lager leggen, want deze staat abnormaal hoog op z'n poten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid