Ga naar inhoud

Skoda Octavia RS


stradge

Aanbevolen berichten

m1nyghcbdo32.jpg

m1nyghcbqa33.jpg

m1nygh9bv334.jpg

 

m1nyghcbh830.jpg

 

m1nyghcbfo31.jpg

Skoda heeft de nieuwe Octavia RS onthuld, voor huisvaders die op zoek zijn naar een beetje extra power. Wederom leverbaar met twee motoren: een dikke diesel van 184 pk en het vertrouwde benzineblok, dat een sprong van 20 pk maakt.

Toen we de nieuwe Skoda Octavia RS in april z’n laatste testrondjes zagen draaien, werd er nog gespeculeerd over een TSI met 250 pk maar dat aantal vonden ze toch iets te veel van het goede, zo blijkt. Skoda heeft het vermogen van de benzinemotor afgesteld op 220 pk, nog altijd 20 pk meer dan z’n voorganger onder de kap had. Daarmee sprint-ie, in combinatie met een handgeschakelde zesbak, in 6,8 seconden naar de 100 km/h en trekt-ie door naar 248 km/h.

Wie liever dieselt, moet de 2.0 TDI-motor hebben, goed voor 184 pk, waarmee het eerdergenoemde sprintje in 8,1 seconden moet lukken en je kunt doortrekken naar 232 km/h. Skoda meldt dat de nieuwe motoren tot 19 procent minder brandstof verbruiken, onder andere door de montage van een start/stopsysteem en regeneratie van remenergie.

Een sportonderstel is standaard, in vergelijking met de normale Octavia ligt de koets 12 mm (Combi 13 mm) lager bij het asfalt. Ook voor het elektronisch sperdifferentieel XDS, geïntegreerd in het stabiliteitssysteem, hoeft niet bijbetaald te worden. De multilink-achteras werd opnieuw ontworpen voor de deze derde generatie Octavia RS, aan de voorkant werkt Skoda met MacPherson-veerpoten.

Aan de buitenkant herken je de Octavia aan z’n RS-badges, een andere voorbumper met honingraatmotief in de onderste grille en rechthoekige mistlampen. Bi-xenon koplampen met led-dagrijverlichting zijn standaard. Aan de achterkant springen de diffuser met brede reflectorstrip, grote dubbele eindpijpen en spoiler in het oog. Je kunt je RS bestellen met lichtmetaal in de maten 17, 18 of 19 inch. De eerste maat zit er af fabriek onder, in combinatie met 225/45-banden.

Binnenin domineert zwart en vinden we uiteraard ook de nodige sportieve accenten, zoals sportstoelen, aluminium pedalen en dorpellijsten en een met leer bekleed driespaaks stuurwiel. Dat materiaal is ook gebruikt om pookknop en handremhendel te omspannen.  

De Nederlandse Skoda-importeur verwacht de nieuwe Octavia RS begin september in de showrooms, de auto maakt z’n officiële publieksdebuut volgende maand in Goodwood tijdens het Festival of Speed.

 

http://www.autoweek.nl/nieuws/23624/skoda-octavia-rs-voor-papas-met-pit

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schitterende auto, net als de vorige! Een grotere underdog Golf GTI met tuningpotentieel. Ben eens benieuwd of ze het sper van de GTI Performance gaan aanbieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou die uitlaten eens in frontaal aanzicht willen zien, in deze hoek heb ik m'n twijfels..

²

 

Maar sowieso zouden ze hem hier mogen afzetten, dikke ketel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een brol. Wie koopt dat nu ipv een Golf GTI. Niemand heeft die extra kofferruimte nodig, en t gaat dan nog eens slechter rijden ook

@@Wax-it.be ....

 

Hij heeft het begrepen :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Idd, vooral als 't Skoda's zijn :D

 

ik denk dat ze dan voornamelijk bergaf filmen ofzo

 

5,9s naar de 100 en 20s naar de 200 is wel zeer straf voor 230 pk :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd, vooral als 't Skoda's zijn :D

ik denk dat ze dan voornamelijk bergaf filmen ofzo

5,9s naar de 100 en 20s naar de 200 is wel zeer straf voor 230 pk :D

Wel is het altijd goed geschakeld. En dat laatste stukje met 458 en Z4M is wel cool!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid