Ga naar inhoud

Facelift Audi A6


BMWMB

Aanbevolen berichten

De huidige A6 rijdt alweer rond sinds 2011 en Audi acht de tijd rijp voor een facelift. Hij krijgt een frisser jasje maar wordt vooral onderhuids aangescherpt.

Audi gaat traditioneel erg behoudend te werk bij een facelift. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de opgefriste A6 vanbuiten niet schokkend anders is dan het huidige model. We zien een opnieuw getekende grille, nieuw bumperwerk en andere lichtunits. Deze zijn uiteraard leverbaar met led-techniek en ook het geavanceerde Matrix-Led - dat we voor het eerst op de A8 zagen - vindt z'n weg naar de A6.
Onder de kap komen we meer noviteiten tegen. Instappen kan voortaan in de nieuwe 1.8 TFSI met 190 pk (5,7 l/100km), een trede hoger staat de 2.0 TFSI met 250 pk en als we nog verder klimmen komen we de 3.0 TFSI met 333 pk tegen. Uiteraard krijgt de S6 meer pit. In z'n snoet vinden we de 4.0 TFSI met liefst 450 trappelende paarden, dat waren er 420.
Dieselen? Kan natuurlijk ook. Instappen in de dieselwereld kan met de 2.0 TDI met 150 pk. Hetzelfde blok is ook met 190 pk leverbaar en wie voor de 3.0 TDI gaat, kan kiezen uit drie versies. De eerste beschikt over 218 pk, de middelste over 272 en de BiTurbo-versie liefst over 320 pk. Met een boostknop is het vermogen zelfs tijdelijk tot 346 pk op te krikken. Audi belooft dat alle motoren tot wel 22 procent zuiniger zijn dan de huidige blokken. Wat transmissies betreft, heeft Audi een nieuwe lichtgewicht handgeschakelde zesbak klaarstaan. Ook een zeventraps S tronic is van de partij, die voortaan ook beschikbaar zijn voor de A6'en met voorwielaandrijving, voorheen beschikten deze over een multitronic-bak.

Bron: Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik stel me dan wel de vraag bij het normverbruik daarvan, 9,2l/100km. Ik hoop het, zou iig al een verbetering zijn tov. het normverbruik van de vorige generatie (C6 - 13,4l/100km).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid