Ga naar inhoud

Lexus GS-F


Dimitri

Aanbevolen berichten

 

Het zat er al jaren aan te komen, behalve een IS-F en RC-F zou er ook een GS-F komen. Voor de gelegenheid heeft Lexus de aandrijflijn uit laatstgenoemde in de weinig subtiele GS gelepeld.

Daar waar BMWAudi en Mercedes-Benz turbo-motoren in hun powersedans en -stationwagons hangen, daar blijft Lexus vasthouden aan een atmosferische V8. Het 5-literblok schopt het weliswaar tot een respectabele 477 pk, de concurrentie doet het tegenwoordig al met een pk’tje of 100 meer. Ook van fratsen als vierwielaandrijving moet Lexus niets hebben, de GS-F stuurt al zijn krachten naar de achterwielen.

Dan is de auto zeker ook voorzien van een handbak, zul je wellicht denken. Nee, je krijgt je GS-F altijd met achttraps automatische bak, die uiteraard wel met de hand te bedienen is. Het onderstel heeft volgens Lexus twee gezichten: het is comfortabel genoeg voor vele snelwegkilometers en daarnaast strak genoeg om ook op een bochtig circuit niet door het ijs te zakken. In de praktijk komt dat meestal neer op een compromis dat het beide net niet is, al zullen we eerst moeten gaan rijden voor we daarover oordelen.

Momenteel levert Lexus de GS alleen in twee hybride-uitvoeringen in Nederland, gezien het Nederlandstalige persbericht hebben we goede hoop dat ook deze GS-F hier in de showroom zal verschijnen, maar uitsluitsel hebben we nog niet. Lexus_GS-F_03.jpg

Lexus_GS-F_04.jpg

Lexus_GS-F_02.jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Atmosferische V8 en RWD, klinkt op papier allesbehalve slecht.

 

Qua uiterlijk vind ik hem niet lelijk, maar mooi kan ik hem op het eerste zicht ook niet noemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is een alles of niets relatie met lexus. die snuit daar ben je voor of 100% tegen. ik ben er nog niet aan uit. maar binnenin zit zo'n GS heel goed, en ziet er alles sportief uit qua afwerking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De uitlaten mochten misschien iets groter en ovaler, meer naar voorbeeld van de IS-F? Vond die wel vet en duidelijk hetgeen waar ze mee willen tonen: dit is een snelle, dikke Lexus. 

 

10802694_311381115723725_711611607_n.jpg

 

Wat ik vooral zot vind is de kop die hij trekt :D Die roosters links en rechts trekken zo'n grote hoek, hoog tot aan de koplampen (die dan weer wat aan de smalle kant lijken op de foto). Velgen zijn wel heerlijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid