Ga naar inhoud

Belgische autodealers


Framfy

Aanbevolen berichten

Vandaag in De Standaard

 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150223_01544530

 

Belgische autodealers op zwart zaad

 

De Belgische autodealers maken hun zwaarste crisis ooit mee. Autoverkopers maken nauwelijks nog winst, zo blijkt uit een doorlichting van de sector door Federauto waarover De Tijd maandag bericht op zijn website. 'Er komt een forse consolidatie aan', zegt Federauto-voorzitter Carl Veys.

Federauto liet de jaarrekeningen van 2.237 auto-ondernemingen tegen het licht houden. En daar stijgt volgens De Tijd een somber beeld uit op. Terwijl de omzet de afgelopen vijf jaar steeg, kelderden de winstmarges en groeit de schuldenlast.

De afgelopen vijf jaar zakte de nettowinstmarge van autoverkopers van 1,41 procent van de omzet naar 0,9 procent. 'Dat is een ongezonde situatie, die de komende jaren niet zal verbeteren', zegt Veys. Vooral Citroën- en Toyota-dealers hebben het moeilijk: zij moeten het doen met een gemiddelde winstmarge van 0,5 procent. Volvo-dealers steken er met een gemiddelde winstmarge van 2,7 procent dan weer fors bovenuit.

De crisis is volgens de federatie het gevolg van een combinatie van effecten: mensen kopen kleinere auto’s, nieuwe auto’s zijn steeds minder onderhoudsgevoelig en merken verplichten de dealers tot zware investeringen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze factureren alleszins genoeg maar als de importeurs/merken idd blijven dromen met hun megalomane eisen naar de garage toe kan ik verstaan dat er een paar afzien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid