Ga naar inhoud

Bentley EXP 10 Speed 6 concept


Dimitri

Aanbevolen berichten

Bentley verraste zojuist iedereen bij het VAG-event met deze EXP 10 Speed 6. De mooiste Bentley in tijden.


Stomme naam, tof design


“A British interpretation of a high performance two seater sportscar”, zo prijst Bentley de EXP 10 Speed 6 aan. Het is Bentley’s visie op de toekomstige sportwagen die onder deContinental GT wordt gepositioneerd, en een directe concurrent van de Porsche 911 en aanverwante bolides wordt. Mocht ‘ie in productie gaan.


Het design is onmiskenbaar Bentley. Knijp je ogen een beetje dicht en je ziet een Continental GT, met een kortere overhang aan de voor- en achterkant. Ook de grote grille is gebleven, aan beide zeiden geflankeerd door ronde koplampen met daaromheen en LED-ring.


Het interieur is een toffe mix van stijlvol en high-tech. Bruin leer, diamantpatroontjes, stiksels, en in de schuin geplaatste middenconsole een 12-inch touchscreen. Bij stilstand liggen de instrumenten van het dashboard vlak. Zodra de auto wordt gestart, ‘kantelen’ ze naar voren. Opvallend daarbij is de combinatie van analoge en digitale technologie: de toerenteller is mechanisch, de overige informatie wordt digitaal weergegeven. Andere in het oog springende details zijn de combinatie van aluminium en koper en de speciaal ontworpen bagageset. Evenals voor de interieurbekleding wordt hiervoor het fijnste leder van Poltrona Frau gebruikt.


Het is nog niet zeker dat er definitief een nieuwe modellijn bijkomt bij Bentley. De Britten houden het in het persbericht op ‘It could be’. Mocht het doorgaan, dan hopen we dat het productiemodel hier niet te veel van zal afwijken. En vooruit, we zullen ze dan meteen die SUV fuckup van drie jaar geleden vergeven.


 


Bentley-EXP-10-Speed-6%20-001.jpg


Bentley-EXP-10-Speed-6%20-002.jpg


Bentley-EXP-10-Speed-6%20-003.jpg


Bentley-EXP-10-Speed-6%20-010.jpg


Link naar reactie
Delen op andere sites

Buiten het wel zeer lompe front vind ik dit wel een zeer knappe auto, Bentley heeft ook duidelijk de mosterd gehaald bij Aston Martin. Het interieur komt mij ook minder massief over zoals bijvoorbeeld bij de Continental.

 

Geslaagde concept!

Link naar reactie
Delen op andere sites

In zijaanzicht cva. Vooraanzicht trekt op niets. Gaat het files oP stofzuigen?

Interieur ziet er claustrofobisch uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid