Ga naar inhoud

Nieuwe Rolls-Royce in België getest, dankzij slechte wegen


puhpuh

Aanbevolen berichten

24a03e62-e123-11e4-825b-205db28363fd_ori

Het onderstel van de nieuwe SUV werd voor de tests gemonteerd in een verkorte Phantom II, mét spoiler.

Foto: rollsroyce

 

De bedenkelijke staat waarin sommige wegen bij ons verkeren en de hobbelige kasseistroken die her en der verspreid liggen, worden dan toch door íemand op prijs gesteld: de Britse autobouwer Rolls-Royce.

 

De wereldbekende ontwerper van luxewagens stuurt eerstdaags een prototype naar ons land om hier de ophanging te testen van zijn toekomstige vierwielaangedreven SUV (Sports Utility Vehicle). ‘Want ook op slechte en op onverharde wegen willen wij onze klanten het gevoel geven dat zij als het ware op een zwevend tapijt zitten’, zegt Rolls.

In een Rolls-Royce rijden, dat is geruisloos door het landschap schuiven zonder ook maar de minste oneffenheid in het wegdek te voelen. Dat ‘magic carpet’-gevoel moet ook de toekomstige koper van de eerste Rolls-Royce-terreinwagen straks ervaren, vindt het merk met de gevleugelde dame op de radiatorrooster. Om het onderstel van die toekomstige SUV, die voorlopig ‘Project Cullinan’ heet, te testen, werd het gemonteerd in een verkorte Phantom II. Het prototype staat hoger op zijn wielen voor meer vrije grondspeling met het oog op terreinrijden. En het is voorzien van een joekel van een spoiler op het kofferdeksel.

Mooi kan je het geheel bezwaarlijk noemen. Maar het doel heiligt de middelen. ‘Wij willen de actieve rijkwaliteiten van een verhoogd voertuig niet alleen op onze testcircuits uitproberen, maar ook in reële situaties. Zoals op de Belgian pavés, op alle soorten van slecht wegdek, en op onverharde wegen’, klinkt het bij Rolls-Royce. Maar hoe de Rolls-Royce SUV er echt uit zal zien, blijft intussen wel lekker geheim.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150412_01626766

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik herinner me een filmpje van een S klasse die ze testen bij Mercedes in Duitsland waar er een stuk in hun testcentrum buiten kasseien liggen genaamd ''Belgian rocks'' ofzoiets.

Goed gezien van die constructeurs ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid