Ga naar inhoud

2019 TOYOTA AURIS


Thebiemerke

Aanbevolen berichten

Quote

De Auris gaat er enorm op vooruit.

 

De Toyota Auris is alweer toe aan de derde generatie. Het nieuwe model doet een hoop goed, daar hij op uiterlijk gebied enorme stappen heeft gezet. Waar het vorige model nog een redelijk onbenullig gezicht had, slaat de nieuwe Auris met vlakke hand op tafel om zijn aanwezigheid duidelijk te maken.

Het nieuwe, strakke design is echter niet het enige waardoor de Auris er beter uitziet dan voorheen. De auto is namelijk ook 40 mm langer en 25 mm lager dan zijn voorganger. Daarbij is de nieuwe Auris ook nog eens 30 mm breder. Het zijn misschien kleine marges, maar juist die beetjes lijken te helpen. Overigens is de overhang tot genoegen van velen 20 mm korter. De auto krijgt voor en achter LED-verlichting en wordt gebouwd op het TNGA-platform, waarop de Toyota C-HR eveneens te vinden is.

 

Op technisch gebied zijn er ook een aantal aanpassingen aangebracht. Zo krijgt de Auris voortaan niet één, maar twéé hybride aandrijflijnen. De instapper betreft een 1,8-liter blok die goed is voor 122 pk, terwijl de krachtigere 2-liter motor er zelfs 180 pk uitperst. Laatstgenoemde is zou op de weg tevens meer stabiliteit en een betere wegligging moeten bieden. Grappig detail is dat de Auris met 2-liter hybride motor schakelpaddles achter het stuur heeft. Wie geen zin heeft in milieuvriendelijk rijden, kan opteren voor de 1,2-liter viercilinder die 116 pk produceert.

www.autoblog.nl

00001-toyota-auris-2018.jpg

00003-toyota-auris-2018.jpg

00002-toyota-auris-2018.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het vorige gehad als aanloop wagen... Na twee dagen gaan terug brengen, wat een onding. Hopelijk rijdt deze beter en is de kwaliteit erop vooruit gegaan.

Hij ziet er toch al "beter" uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid