Ga naar inhoud

2019 Mercedes-Benz CLA Shooting Brake


Vanni

Aanbevolen berichten

Mercedes kleinste, en volgens velen ook mooiste, stationwagon begint vandaag aan zijn tweede generatie. Die CLA Shooting Brake 2.0 mixt het gekende receptuur van styling boven absolute stouwruimte met de meest hypermoderne technologie die het merk met de ster tegenwoordig in haar stal heeft liggen. Dit gaat knallen op de leasingmarkt, zonder twijfel.

Hij leek volledig afgeschreven, een nieuwe generatie van de CLA Shooting Brake, maar dat is dan buiten het feit gerekend dat de gehele A-familie van Mercedes het ontiegelijk goed doet in de verkoop. Waardoor het merk vooral de familie groter wil maken, om zo de verkoop nog wat de hoogte in te gooien. Momenteel hebben we al de nieuwe A-Klasse Hatchback, de A-Berline, de CLA en nu dus ook de CLA Shooting Brake. Een gekend gezicht in de familie. Of correcter: een gekende derrière.

In bosjes

De CLA Shooting Brake bouwt namelijk verder op de bouwstenen van de vorige generatie. Een bouwidee dat design boven puur laadvolume weet te zetten. Daardoor een sportief vormgegeven koets met sterk aflopende daklijn. Het liet klanten in 2015 bij bosjes vallen en ook in 2019 zal 'm dat heus nog lukken.

mercedes cla shooting brake 2019

Het voelt dan ook aan dat Mercedes niet al te hard heeft durven morrelen aan het recept. De neus en derrière zijn volledig nieuw, langszij lijkt 'ie identiek. Of toch niet helemaal, want lintmeterfans zullen bemerken dat de CLA SB gegroeid is, met net geen 5 centimeter. Hij staat trouwens ook een stuk breder op de baan. Maar liefst 5,3 centimeter. Waardoor hij langs de achterzijde wat forser overkomt dan zijn voorganger.

Design op wielen eerst

De gegroeide proporties komen natuurlijk ook de inzittenden ten goede. Want wederom; de eerste generatie CLA Shooting Brake was zeker geen ruimtekoning. Mercedes belooft bij generatie 2 meer elleboogruimte, hoofdruimte en 1 millimeter extra beenruimte achteraan. Waardoor je niet meer het haar van je benen moet scheren om achterin te geraken. Duitse degelijkheid, het staat boven alles.

mercedes cla shooting brake 2019

Nu goed, klanten kopen deze CLA SB natuurlijk voor de looks en de extra laadruimte achteraan tegenover een regulier A. Die koffer slikt tegenwoordig 505 liter, 10 liter meer dan voorheen. Belangrijker is echter dat Mercedes bij deze generatie de kofferklep breder heeft gemaakt. Waardoor inladen een stukje makkelijker moet gaan. Wederom, verwacht hier geen wonderen zoals bij een Skoada Octavia Combi. Dit is vooreerst design op wielen, daarna pas een praktische station.

Toeters en bellen

Al trek je de hippe leasingvogel niet enkel meer aan met de knappe looks van je automobiel, je moet ook uit kunnen pakken met de nieuwste techjumbo. Deze CLA Shooting Brake heeft ze allemaal. Van een spraakgestuurde persoonlijke Hey Mercedes!-assistent over twee optionele knoerten van digitale displays tot Apple Carplay en Android Auto. Je jeugdliefde terug imponeren, dat doe je zonder twijfel met deze CLA Shooting Brake.

mercedes cla shooting brake 2019

Momenteel spreekt Mercedes enkel van de CLA 250, een 225 pk en 350 Nm sterke turbobenzineversie van deze CLA SB. Geen vrees echter, bij de lancering dit najaar zal het merk een rits diesel- en benzinemotoren beschikbaar stellen. Desgewenst te verkrijgen met voor- en vierwielaandrijving.

  • Boos 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

11 minuten geleden, Vanni zei:

Mercedes kleinste, en volgens velen ook mooiste, stationwagon (...)

:shock:  WTF... Van de vorige waren de verhoudingen en het evenwicht zo gigantisch ver zoek ... je moet toch écht je ogen dicht hebben of tussen je wimpers door kijken, dan. Verkocht wel goed verkocht wegens "goedkope" premium company car.

De nieuwe lijkt me wel een serieuze stap vooruit qua looks.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Let's hope: vorig jaar wegval 180d door WLTP en stijging van 200d naar +/- 150 gram uitstoot = enorme terugval op fleetmarkt bij CLA's

Nu weer 100-105 gram voor 180d, dus het ziet er goed uit :D

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De A-klasse berline verkoopt nu al vlot als leasing , 5 maanden wachttijd en staat maar pas in april in de toonzaal .

De onze komt binnen eind juli .

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

20 uren geleden, Phil zei:

Ziet er goed uit, gaat goed verkopen denk (vrees) ik. ;)

Gaat heel goed verkopen

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, dane zei:

De A-klasse berline verkoopt nu al vlot als leasing , 5 maanden wachttijd en staat maar pas in april in de toonzaal .

De onze komt binnen eind juli .

Tegenwoordig is het al Q4. Ook gewone A 160 / 180 / 200 benzine.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid