Ga naar inhoud

2023 Porsche Macan EV


BMWMB

Aanbevolen berichten

ELEKTRISCHE MACAN 'COUPÉ' NAAST NIEUWE CONVENTIONELE MACAN

ELEKTRISCHE PORSCHE MACAN: ONDERWEG NAAR 2023

Porsche heeft de eerste testexemplaren van de op stapel staande volledig elektrische Macan de deur uit gestuurd. Die komt in 2023 op de markt. Er is iets bijzonders aan de hand: het Macan-gamma splitst zich namelijk op in twee losstaande modellen.

Porsche gaf vorig jaar rond deze tijd aan dat het in 2022 een volledig nieuwe Macan op de markt brengt, die puur en alleen met elektrische aandrijflijnen wordt geleverd. Vandaag stuurt Porsche de eerste foto's daarvan de deur uit, die hand in hand gaan met interessante nieuwe informatie over de Macan-toekomst.

Zo komt de elektrische Macan niet in 2022, maar pas in 2023 op de markt. Daarbij is er ook interessant nieuws voor het huidige type. Die zou namelijk zij aan zij met de nieuwe elektrische modelreeks in de showrooms blijven staan. Dat blijkt toch anders te liggen. Ook de Macan met verbrandingsmotoren krijgt een opvolger, zo meldt Porsche. Die "conventioneel aangedreven" nieuwe Macan staat voor later dit jaar op de planning. Het is nog even de vraag of het een tot op het kleinste moertje nieuw model betreft, of dat het om een herziene versie van de huidige generatie gaat. Onlangs doken namelijk ingepakte testexemplaren van de huidige Macan in het openbaar op.

uofyajjbvy6h.jpg
Porsche Macan EV

Porsche zegt een tweeledig Macan-gamma te gaan voeren omdat elektrische auto's in Europa aan populariteit winnen, maar er elders in de wereld markten zijn waar de elektrische auto niet op hetzelfde tempo inburgert. De elektrische Macan wordt na de Taycan de tweede volledig elektrische Porsche en het eerste model dat op het samen met Audi ontwikkelde Premium Platform Electric-platform (PPE) staat. Die PPE-basis is een modulair voor elektrische auto's bestemd platform dat je in feite moet zien als de grotere 'premiumbroer' van het MEB-platform. Het PPE-platform debuteerde onlangs onder de concept-car Audi A6 e-tron, al is de eind volgend jaar te lanceren Audi Q6 e-tron de eerste auto van de Volkswagen Group die op het PPE-platform komt te staan. De elektrische Taycan staat net als Audi's E-tron GT op een ander EV-platform, die luistert naar de naam J1.

fiyy2nsbjbfn.jpg
Porsche Macan EV

Het PPE-platform kan overweg met 800 volt-laadstructuren en dat maakt laadvermogens tot in ieder geval 270 kW mogelijk. Ongetwijfeld geeft de aandrijflijn waarmee Audi de A6 e-tron Concept uitrustte al een beeld van wat voor aandrijflijnen je kunt verwachten. De elektrische sedan had een 100 kWh accu in zijn bodem, goed voor een actieradius van maximaal 700 kilometer. De aandrijflijn van de conceptuele Audi bestond uit twee samen 476 pk en 800 Nm leverende elektromotoren.

De elektrische Macan onderscheidt zich met meer dan slechts zijn aandrijflijn en platform van de opvolger van de huidige generatie Macan met verbrandingsmotoren. De firma uit Zuffenhausen maakt van de elektrische Macan namelijk een zogenoemde coupé-SUV. De ingepakte exemplaren op deze foto's hebben namelijk een opvallend sterk aflopende daklijn. Daarnaast krijgt de elektrische Macan platte koplampen waarvan zowel de vorm als indeling lijkt op die van de Taycan. Porsche brengt stickers van grote koplampen aan om de boel enigszins te camoufleren en ook achter de kentekenplaat zit een plakker die de suggestie moet wekken dat er zich hier een grille bevindt. Dat deel zal zeer waarschijnlijk gewoon dicht zijn, de daadwerkelijke koelopening zit namelijk lager in de neus.

Later dit jaar meer Macan-nieuws. Voor de elektrische Macan moeten we nog twee jaar geduld hebben.

e0ly6u2baly6_800.jpg

5lnypeybl76g_800.jpg

atryyc3bxxt6_800.jpg

mwvyitzbqpp5_800.jpg

eqbyaamb4n1o_800.jpg

4mby3ncbrf7c_800.jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 hours ago, Niko80 said:

Coupe SUV’s zal het nooit begrijpen.

Idem.

De nadelen van beide concepten gecombineerd.

looks = alles

Link naar reactie
Delen op andere sites

Buiten de Q8 zijn er weinig in het genre die me uiterlijk kunnen bekoren.

X4 en X6 zijn gewoon gedrochten, Cayenne Coupé is ook niet echt dat, E-tron coupé is ook minder dan de gewone imo.

 

Lijkt me wel logisch dat Porsche hun volgende Macan niet enkel elektrisch zal maken zoals een tijdje geleden sprake over was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal verkopen als zoete broodjes.  Macan voor 't vrouwke en 't is nog hip elektrisch ook. Knokke Le Zoute olé olé.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Had gelezen dat de BEV Macan een compleet nieuw model wordt, en dat de huidge Macan gewoon een doorgedreven facelift gaat krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 30/6/2021 om 13:46, Super95 zei:

Staat die dan nog steeds op het 2008 Q5 platform?

Waarschijnlijk wel

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
  • 1 maand later...
  • 5 maanden later...
  • 4 maanden later...

Porsche_Macan_EV_001.jpg

Porsche_Macan_EV_005.jpg

Porsche_Macan_EV_020.jpg

Tot 603 pk en PPE-architectuur op 800 V

De elektrische Macan wordt de technische neef van de toekomstige Audi Q6 e-tron, en rust dan ook op hetzelfde Premium Plaform Electric (PPE). Een architectuur op 800 V die speciaal is ontworpen voor elektrische premiummodellen van de Duitse groep. Daarmee zou de elektrische Macan een net zo indrukwekkend vermogen en een supersnelle laadtijd moeten krijgen als de Taycan, die met 270 kW kan opladen en daarmee 100 km aan rijbereik terugwint op 5 minuten tijd. De elektrische SUV van Porsche zou ook een meesturende achteras krijgen en twee elektromotoren, een per as, die samen tot 603 pk ontwikkelen.

https://www.vroom.be/nl/nieuws/scoop-porsche-macan-ev-naakt-25608/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 10/5/2021 om 22:11, Niko80 zei:

Coupe SUV’s zal het nooit begrijpen. Kan er goed uitzien daar niet van.

Porsche en EV zal ik nog minder begrijpen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In een auto als een macan, panamera, cayenne,... zie ik het probleem niet...

Dat is even absurd als een porsche jeep met een potente V8 erin of zo...

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 minuten geleden, Naish zei:

In een auto als een macan, panamera, cayenne,... zie ik het probleem niet...

Dat is even absurd als een porsche jeep met een potente V8 erin of zo...

Dat klinkt tenminste nog.

Dat Porsche dat lanceert, begrijp ik best. 't Zijn degenen die het kopen... (allez, leasen op het bedrijf). 
Hoewel, onze prof Costaccounting in Leuven heeft het ons destijds ingepepered... en hij had gelijk: "Value is what a damn fool will pay for it". 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid