Ga naar inhoud

Leapmotor


Soul

Aanbevolen berichten

Leapmotor

Leapmotor_C10.jpg

C10 als eerste model


Een eerste voorbeeld van een ‘Europees’ model van Leapmotor was al te zien op de IAA Mobility in München afgelopen september. Daar stond namelijk de C10 te blinken, een ruime elektrische SUV van 4,74 meter lang met 800 V-technologie en een Lidar-systeem voor de autonome rijhulpmiddelen. Heel veel is er nog niet bekend over deze SUV, maar het is wel duidelijk dat Leapmotor en Stellantis niet voor de lowcost-strategie gaan. Een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding lijkt eerder het doel: “Het merk is gericht op consumenten die prijsbewust zijn, maar toch de beste technologie in hun producten willen”, liet Stellantis-CFO Natalie Knight al vallen aan Automotive News Europe.

t03-gallery-01.jpg

Eventueel ook productie in Europa

Leapmotor heeft op zijn thuismarkt nog drie modellen in het gamma zitten: de elektrische berline C01, de elektrische SUV C11 en de compacte elektrische stadswagen T03. Of (een van) deze drie modellen ook naar Europa komen, is echter nog niet bekend. Wel zou de joint venture van Stellantis en Leapmotor al voorbereidingen hebben getroffen om zijn Europese modellen ook in Europa te produceren, mocht het zover komen dat de EU hogere invoerheffingen begint door te voeren voor Chinese EV’s. Een mogelijkheid die serieus wordt overwogen door de Europese Commissie om oneerlijke concurrentie tegen te gaan, vanwege de goedkopere productiekost en subsidies die China verleent aan EV-makers. Wanneer Leapmotor dan de sprong maakt naar Europa? De voorlopige deadline ligt vast op eind 2024, maar er blijven dus nog veel vraagtekens over.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

https://en.leapmotor.com/home

Leapmotor is a technology-driven intelligent EV company with a full suite of R&D capabilities. By embracing a win-win cooperation concept, adopting a customer-centric attitude, and pursuing global benefits, Leapmotor will continue to innovate and contribute to sustainable global mobility.

image.png.9539958b74c441cf801baf14c338f4af.png

image.thumb.png.4fec465292367e9d2b003ac40b568331.png

image.thumb.png.d0e95fee713ab510bd9d2a8300253a67.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid