Jump to content

Karma Kaveya


Soul

Recommended Posts

Karma Automotive, het bedrijf dat is ontstaan uit de assen van het oorspronkelijke Fisker, heeft zijn eerste eigen model onthuld: de Karma Kaveya, een bijna 1.200 pk sterke elektrische supercar.

Karma_Kaveya.jpg

Wie kent er de Fisker Karma nog? De vierdeurs luxeberline was Henrik Fiskers eerste poging tot een ecologisch model van eigen makelij, met een plug-inhybride aandrijflijn en een uitgesproken design – maar dat mocht je ook wel verwachten van de man die onder meer de BMW Z8 en de Aston Martin V8 Vantage op papier zette. Het project kwam echter in de problemen door het faillissement van de batterijleverancier en de concurrentie van de Tesla Model S, die op de meeste vlakken superieur was en bovendien een volledig elektrische aandrijflijn had. Fisker ging failliet en Henrik verliet het bedrijf, maar de Fisker Karma werd in 2016 opnieuw tot leven gewekt als de Karma Revero, die nog tot op de dag van vandaag wordt gebouwd met een verder verbeterde aandrijflijn.

Karma_Kaveya_2.jpg

 

Karma Automotive, het Amerikaanse bedrijf met Chinese eigenaars dat de rechten en eigendommen overkocht van Fisker Automotive, wil echter niet tot in de oneindigheid hetzelfde model blijven bouwen. En daarom wordt nu de volgende stap voor de luxeconstructeur voorgesteld, met twee eigen modellen met een volledig elektrische aandrijflijn. Het eerste model dat we te zien krijgen is de Kaveya, een tweedeurs supercar met 1.196 pk dankzij twee elektromotoren, een gewicht van 2,4 ton(!) en een sprint van 0 tot 97 km/u (0-60 mph) in minder dan 3 seconden. De topsnelheid wordt geschat op zo’n 290 km/u.

Karma_Kaveya_3.jpg

De 4,77 meter lange coupé heeft dat hoge gewicht te danken aan zijn batterijpakket van maar liefst 120 kWh. Je zou denken dat de Kaveya daarmee een indrukwekkende autonomie haalt, maar de voorspellingen mikken op “meer dan” 400 km. De prijs die je betaalt voor bijna 1.200 pk, zeker? Snelladen van 10 tot 80% kan in 45 minuten, ook niet zo’n indrukwekkende prestatie. Als klap op de vuurpijl moeten we ook nog eens wachten tot Q4 2026 alvorens het model wordt gelanceerd!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
  • Create New...

Important Information

Terms & Conditions