Ga naar inhoud

Karma Kaveya


Soul

Aanbevolen berichten

Karma Automotive, het bedrijf dat is ontstaan uit de assen van het oorspronkelijke Fisker, heeft zijn eerste eigen model onthuld: de Karma Kaveya, een bijna 1.200 pk sterke elektrische supercar.

Karma_Kaveya.jpg

Wie kent er de Fisker Karma nog? De vierdeurs luxeberline was Henrik Fiskers eerste poging tot een ecologisch model van eigen makelij, met een plug-inhybride aandrijflijn en een uitgesproken design – maar dat mocht je ook wel verwachten van de man die onder meer de BMW Z8 en de Aston Martin V8 Vantage op papier zette. Het project kwam echter in de problemen door het faillissement van de batterijleverancier en de concurrentie van de Tesla Model S, die op de meeste vlakken superieur was en bovendien een volledig elektrische aandrijflijn had. Fisker ging failliet en Henrik verliet het bedrijf, maar de Fisker Karma werd in 2016 opnieuw tot leven gewekt als de Karma Revero, die nog tot op de dag van vandaag wordt gebouwd met een verder verbeterde aandrijflijn.

Karma_Kaveya_2.jpg

 

Karma Automotive, het Amerikaanse bedrijf met Chinese eigenaars dat de rechten en eigendommen overkocht van Fisker Automotive, wil echter niet tot in de oneindigheid hetzelfde model blijven bouwen. En daarom wordt nu de volgende stap voor de luxeconstructeur voorgesteld, met twee eigen modellen met een volledig elektrische aandrijflijn. Het eerste model dat we te zien krijgen is de Kaveya, een tweedeurs supercar met 1.196 pk dankzij twee elektromotoren, een gewicht van 2,4 ton(!) en een sprint van 0 tot 97 km/u (0-60 mph) in minder dan 3 seconden. De topsnelheid wordt geschat op zo’n 290 km/u.

Karma_Kaveya_3.jpg

De 4,77 meter lange coupé heeft dat hoge gewicht te danken aan zijn batterijpakket van maar liefst 120 kWh. Je zou denken dat de Kaveya daarmee een indrukwekkende autonomie haalt, maar de voorspellingen mikken op “meer dan” 400 km. De prijs die je betaalt voor bijna 1.200 pk, zeker? Snelladen van 10 tot 80% kan in 45 minuten, ook niet zo’n indrukwekkende prestatie. Als klap op de vuurpijl moeten we ook nog eens wachten tot Q4 2026 alvorens het model wordt gelanceerd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Algemene Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid