Jump to content
Sign in to follow this  
fuxhound

Honda Urban EV Concept

Recommended Posts

fuxhound    788
fuxhound

Een heet elektrische hatchje van Honda.

 

Het is nog steeds de vroege ochtend van de allereerste persdag van de IAA 2017, maar er begint zich nu al een trend af te tekenen. Is dit het jaar van de definitieve doorbraak van de EV? Gevoelsmatig is het aandeel van alle nieuwe aankondigingen dat elektro-gebakjes betreft groter dan ooit.

Honda doet ook een duit in het zakje met deze Urban EV Concept. Achter deze generieke naam gaat een op het oog best guitig karretje schuil. De compacte hatch is 10 centimeter korter dan de Jazz en doet ons denken aan de Golf I met zijn hoekige koets en ronde koplampen. Sowieso wordt het tijd dat ronde koplampen terugkomen van weggeweest.

Ondanks de looks die terug lijken te grijpen naar het verleden kijk je hier naar een Honda van de toekomst. Op de grille kan je teksten projecteren om andere weggebruikers te groeten of te voorzien van ‘welgemeend advies’. In het interieur zit je achter een ontiegelijk groot scherm dat zich lichtjes om je heen vouwt. Als het goed is blijft het niet alleen bij een concept. Dat valt althans op te merken uit de woorden van CEO Takahiro Hachigo.

Citaat

This is not some vision of the distant future; a production version of this car will be here in Europe in 2019.

Honda-Urban-EV-Concept-01.jpg

Honda-Urban-EV-Concept-03.jpg

Honda-Urban-EV-Concept-02.jpg

https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-de-honda-urban-ev-concept-102135

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le Capri Mauve    730
Le Capri Mauve
1 uur geleden zei fuxhound:

Op de grille kan je teksten projecteren om andere weggebruikers te groeten of te voorzien van ‘welgemeend advies’.

Oh. Da's handig. Ik geef wel meer adviezen aan amdere weggebruikers. Vanachter ook?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ian    510
Ian

Wow, knap (exterieur)! :inlove: Leuke knipoog naar de Civic Mk1 ook. Eindelijk eens een EV/nieuwe auto in het algemeen zonder banale geforceerde lijnen in de flanken en vreemde en wannabe futuristische velgen etc.

Als ze hier nu eens een pittig benzineblokje in zouden leggen, en een glanzende laklaag. :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salokin    7,223
Salokin

Echt een leuk design dit, zou naar verluidt in 2019 op de markt komen.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
B3noît    2,822
B3noît

Vind het ook echt wel iets hebben eerlijk gezegd!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tuscani    6,950
tuscani
Op 12/9/2017 om 17:35, Lotuzzz zei:

Peugeot 205 all over :)

?

 

lijkt me eerder een oude honda civic.

 

136502-honda-civic-1972-14.jpg

 

edit ian was me al voor

Share this post


Link to post
Share on other sites
erq    212
erq

Mash-up van vershillende, niet. Ik herken er zelfs wat Golf 1 lijnen. 

Leukste EV wel die ik tot nu heb zien passeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • JanC
   By JanC
   Suboptimaal wegdek, gewone banden, nog niet op vol vermogen, zonder launch control, en zie hoe dat wegknalt van een Taycan Turbo S die sneller uit de startblokken is...  
  • tuscani
   By tuscani
   Ik wil dat!  Elektrisch en lv, 2keer safe.


   Direct een batterij voor thuis 😂
  • Tiep
   By Tiep
   Men maakte een EV-versie van de GLB (7-zitter) en de productpagina staat al live in DE.
   Enkele impressies (niets speciaals):

   Artikeltje: https://www.caranddriver.com/news/a36151518/2022-mercedes-benz-eqb-revealed/
  • Phil
   By Phil
   Munich. At today’s BMW Group Annual Conference the upcoming BMW i4 was revealed. “With its sporty looks, best in class driving dynamics and zero local emissions, the BMW i4 is a true BMW. It makes the heart of the BMW brand now beat fully electric,” said Pieter Nota, member of the Board of Management of BMW AG responsible for Customer, Brands, Sales.
   The BMW i4 is a fully electric 4 door Gran Coupé and will enter the market during the course of 2021, including a BMW M Performance model. Its refined balance of BMW typical sportiness, comfort and sustainable performance are unique in its segment.
   The BMW i4 model line will be available in different versions covering ranges of up to 590km (WLTP) and up to 300 miles* (EPA). With a power output of up to 390kW / 530HP the BMW i4 can accelerate from zero to 100km/h in around 4 seconds.
      • D Squaloid
   By D Squaloid
   Porsche Taycan Cross Turismo in vol ornaat
   Jan Lemkes De Porsche Taycan Cross Turismo is al uitgebreid in een dunne camouflagejas getoond en we mochten er zelfs al mee rijden, maar nu is de hogere en ruimere versie van de Taycan officieel gepresenteerd.
   Highlights
   Altijd vierwielaandrijving, meer bodemvrijheid, stoer uiterlijk Grote achterklep, tot 1.212 liter bagageruimte Nieuw: Taycan 4 Nederlandse prijzen al bekend Dat Zuffenhausen met een extra stoere en ruime versie van zijn eerste EV zou komen weten we feitelijk al sinds de Porsche Mission E Cross Turismo in 2018 werd gepresenteerd. Zoals de reguliere Taycan kan worden beschouwd als de productieversie van de ‘normale’ Mission E, zo is deze nieuwkomer overduidelijk de nazaat van de Porsche Mission E Cross Turismo.
   Dat betekent dat de Cross Turismo op twee punten verschilt van de reguliere Taycan. In de eerste plaats is het een modieus ‘hoog-op-de-poten-model’. Het verschil in bodemvrijheid loopt met het optionele Off-road-pakket op tot maximaal 30 mm, maar kan ook worden geminimaliseerd. De  Cross Turismo heeft standaard luchtvering, in tegenstelling tot de reguliere Taycan. Met 1.409 mm is hij in beginsel iets hoger dan een gewone Taycan (1.395 mm).

   Porsche Taycan Cross Turismo
   Ruimer en praktischer
   Dat brengt ons bij het ‘Turismo’ in de naam. Net als de Panamera Sport Turismo is de Taycan Cross Turismo in feite een stationwagon. In het geval van de Taycan levert dat meer praktisch voordeel op dan bij de Panamera, die in alle gevallen een grote hatchback-klep heeft. Aangezien een reguliere Taycan het moet doen met een kleine sedan-achterklep, is de Cross Turismo aanzienlijk praktischer. We noteren een verder naar achteren doorlopende daklijn, een grotere achterste zijruit, een dakspoiler en een achterruitenwisser.
   Achter die klep biedt de Cross Turismo 446 liter bagageruimte. Ter vergelijking: een normale Taycan moet het met 366 liter doen. Bovendien kan de bank nog plat, waarna er een niet onverdienstelijke 1.212 liter in de stoerste Taycan verdwijnt. In de neus is natuurlijk ook nog steeds 82 liter beschikbaar. Achterpassagiers profiteren van 45 mm meer hoofdruimte, wat de Cross Turismo ook voor langere passagiers draaglijk maakt.
   Taycan 4
   Technisch is de Cross Turismo vrijwel identiek aan de reguliere Taycan. Toch is er één groot verschil: de basisversie. De Cross Turismo heeft altijd vierwielaandrijving en de basisversie heet daarom ‘Taycan 4’. Die kenden we nog niet, want tot nu toe was de Taycan 4S de minst krachtige vierwielaandrijver.
   De tweemotorige Taycan 4 levert 380 pk ‘continu’ en 476 pk in overboost. Dat is precies evenveel als de achterwielaangedreven basis-Taycan met de grote Performance-Accu Plus met  één motor kan leveren. Om het extra gewicht en de afgenomen luchtweerstand te compenseren, is die grotere accu standaard op de Cross Turismo.
   Met een 0-100-tijd van 5,1 tellen is deze eenvoudigste Taycan Cross Turismo nét even sneller dan de achterwielaangedreven Taycan. De topsnelheid ligt met 220 km/h wel iets lager. Porsche geeft een WLTP-bereik op van maximaal 456 km en een verbruik van tussen de 26,4 en 22,4 kWh/100 km.
   De rest van het aanbod is bekend, al wijken de actieradius- en acceleratiecijfers iets af vanwege de hogere koets en het hogere gewicht van de Cross Turismo. Uitgaande van de vermogenscijfers in overboost komt de Taycan 4S tot 571 pk, de Turbo tot 680 pk en de Turbo S tot 761 pk, waarbij laatstgenoemde in 2,9 tellen van 0 naar 100 knalt. Ter vergelijking: een reguliere Taycan Turbo S doet dat in 2,8 seconden.

   Porsche Taycan Cross Turismo
   Prijzen
   Porsche vertelt meteen wat de ruige, praktische Taycan in Nederland moet kosten. De Taycan Cross Turismo is er vanaf € 97.400 . Het betreft dan de Taycan 4. De 4S Cross Turismo kost € 116.000, de  Turbo Cross Turismo kost € 159.300 en de Turbo S Cross Turismo moet € 193.200 opbrengen. Zonder opties, uiteraard, dus reken maar dat de exemplaren die je in de praktijk gaat zien nog wat duurder zullen zijn. De splitter-achtige elementen op de gefotografeerde auto's zijn bijvoorbeeld onderdeel van een Off-road Designpakket en dakrails zijn evenmin standaard.
   Het prijsverschil tussen het reguliere model en de Cross Turismo varieert met deze prijzen van net geen € 10.000 tot €1.500. Het kleinste prijsverschil geldt daarbij voor de Turbo S en het grootste voor de instapper, maar dat is niet onlogisch. Ten opzichte van de eenvoudigste Taycan biedt de voordeligste Cross Turismo immers niet alleen een ruimere koets, maar ook luchtvering, vierwielaandrijving en een grotere accu. De Cross Turismo staat vanaf mei bij de Nederlandse Porsche Centra.
   De fietsendrager op de persfoto’s is overigens speciaal voor deze auto ontwikkeld. Hij kan maximaal drie (elektrische) fietsen aan en de achterklep kan nog steeds open als de drager in gebruik is.
   Interieurfoto's zijn er bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet, maar worden zo snel mogelijk aangevuld als Porsche er op korte termijn mee op de proppen komt.
    
   autoweek.nl
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms & Conditions